TINC LA PELL ATÒPICA, QUÈ HI PUC FER?

L’atòpia és una malaltia crònica hereditària associada a asma i al·lèrgies. A nivell cutani altera la barrera protectora i es manifesta en sequedat, picor i propensió a la irritació, en especial en zones corporals on hi ha plecs. Fins i tot es poden originar brots molt virulents que provoquen lesions cutànies. La pell atòpica és més freqüent en nadons i nens, però també es pot perllongar fins a l’adolescència i, a vegades, fins a l’edat adulta.

L’atòpia no té cura, però les seves manifestacions cutànies milloren de forma espectacular amb un tractament cosmètic adequat.

És molt important fer servir formulacions riques en  mantegues i olis vegetals i que no continguin ingredients que podrien ser irritants, com perfums, conservants, sulfats o alcohol etílic.

Des de Lilà us proposem una rutina dedicada a cuidar la pell atòpica. El bany/dutxa s’ha de fer amb aigua tèbia i utilitzant el gel de bany cremós, que conté olis vegetals que suavitzen la pell. Un cop neta, la pell s’ha d’assecar fent tocs suaus amb una tovallola, evitant fregaments. Després del bany la pell s’ha d’hidratar amb la crema nutritiva i, a les zones més seques, es pot reforçar el tractament amb el bàlsam reparador, amb elevat continguts d’olis que reforcen la barrera cutània. També convé utilitzar el xampú i el desodorant sense perfum, que degut a la seva suavitat evitaran qualsevol irritació.

Trobaràs tots aquests productes a la línia sense perfum!

 

 

 

LILÀ, COSMÈTICA ADAPTADA A LA TEVA PELL

Quan busques un cosmètic, un dels aspectes més importants a tenir en compte és el teu tipus de pell. Quan el producte no està adaptat a les característiques i propietats de cada tipus de pell, és quan tens la sensació que no t’acaba de satisfer.

A continuació t’expliquem com es classifiquen els tipus de pell per ajudar-te a què puguis escollir el millor cosmètic:

En funció del contingut gras, la pell es pot classificar en mixta, grassa, normal o seca. Cada tipus de pell necessita el seu tractament específic.

La pell mixta té la zona T de la cara (front, nas i barbeta) amb excés de producció de greix. Això fa que tingui un aspecte brillant i un tacte oliós, amb porus dilatats i visibles. És una pell amb poques arrugues, però que amb el temps es poden fer molt profundes. També és més gruixuda i pesa més, per aquest motiu és més propensa a ser flàccida.

La pell grassa té les mateixes característiques que la mixta, però en el conjunt de la cara. És una pell predisposada a patir acne, que és més habitual a l’adolescència, on els canvis hormonals alteren la secreció grassa cutània.

La pell normal és el tipus ideal però, malgrat el seu nom, no és la més usual. És equilibrada, no té excés de greix i tampoc zones resseques. És llisa i de tacte suau, flexible i amb porus fins.

La pell seca produeix menys greix que la pell normal. És fina, amb aspecte apagat (mate) i porus diminuts, dona una incòmode sensació aspre, tirant i pot arribar a picar. És poc flexible i propensa a l’aparició d’arrugues i descamacions.

A Lilà trobaràs els productes que millor s’adapten al teu tipus de pell. Recorda que per a mantenir-la cuidada, equilibrada i saludable cal seguir un ritual de tractament. Aquest comença amb la higiene setmanal i diària, segueix amb la tonificació  i acaba amb la hidratació.

ARRIBA BIOCULTURA BARCELONA

Com cada any, Lilà cosmètics està present a la fira ecològica Biocultura, del 9 al 12 de maig al Palau Sant Jordi. Us hi podeu apropar i us presentarem les darreres novetats.

Hi trobareu les dues noves mascaretes purificants, en un còmode format d’unidosis. Una d’elles està indicada per a la pell mixta o grassa i l’altra per a la pell normal o seca. Ambdues purifiquen i donen lluminositat i estan fetes a base d’argila verda i carbó de bambú, que absorbeixen com una esponja les impureses i els contaminants. Les argiles a més aporten minerals, que afavoreixen el bon funcionament de la pell.

També presentarem el gel netejador facial, adient per a netejar diàriament la pell mixta o grassa. Aporta actius que regulen el contingut de greix de la pell i equilibren la seva flora. Aquest gel completa la gamma d’higiene facial, que inclou també l’aigua micel·lar, la llet netejadora i el gel exfoliant.

La darrera novetat és el bàlsam reparador, dins la línia sense perfum. Es tracta d’un producte fet a base d’olis i mantega de karité, i la seva original estructura en gel permet una fàcil aplicació sense que regalimi. Té la funció de nodrir les zones de la pell més seques o amb descamació, i és el complement ideal de la crema nutritiva per a cuidar aquest tipus de pell i també la que té tendència atòpica.

Us esperem! Ens trobareu a l’stand 414.